How i host a website In my pc

Apache,mysql will be there

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2

26 Replies - 4280 Views - Last Post: 19 May 2011 - 11:22 AM

#1 hadi_php  Icon User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 03:42 AM

First i m sorry. May be this topic is not for this board....

Now, I want my pc performed as a server. As like when i run xampp in my pc then i can browse site under htdoc folder of my PC. Now i want to View from anywhere i mean through internet when my pc is One and connected with Net line. And also want to create a FTP server also. So that someone can download from my pc.

Any idea or how can i do that?
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: How i host a website In my pc

#2 Gediminas  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 5
  • Joined: 01-May 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 03:52 AM

People can access your web site at http://your_external_ip_address
If you don't know what is your IP address, you can look at http://cmyip.com
And if your PC is under router, you need to config port forwarding (look at router user manual).
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 noorahmad  Icon User is offline

  • Untitled
  • member icon

Reputation: 209
  • View blog
  • Posts: 2,290
  • Joined: 12-March 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 03:53 AM

you need a domain on net (Space in The Server) that supports PHP+MySQL you can buy it, if you want a free then google there are many site that is free it is good testing such as http://www.100webspace.com/. after creating a domain you need FTP Software such FileZila, FlashFTP, CuteFTP etc... for uploading your website on the net

This post has been edited by noorahmad: 04 June 2009 - 03:55 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 hadi_php  Icon User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:00 AM

Suppose i can access my site when xampp is running by

http://localhost/somthing/

Is it possible that this address can be accessable by another internet user?

I think not..........

But i need to do this....
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 noorahmad  Icon User is offline

  • Untitled
  • member icon

Reputation: 209
  • View blog
  • Posts: 2,290
  • Joined: 12-March 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:10 AM

yes if you buy a domain then you will access your page as www.domainname.com
if you want to use free then it will be something like this
yourname.freedoamin.com # such as hadi_php.100webspace.net
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 hadi_php  Icon User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:13 AM

how can i set that domain?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 noorahmad  Icon User is offline

  • Untitled
  • member icon

Reputation: 209
  • View blog
  • Posts: 2,290
  • Joined: 12-March 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:16 AM

goto this http://www.100webspace.com/ link and use free domain fill form and it will send an email, in email you will get all information.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 hadi_php  Icon User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:29 AM

let me chk.......i will give reply soon
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 noorahmad  Icon User is offline

  • Untitled
  • member icon

Reputation: 209
  • View blog
  • Posts: 2,290
  • Joined: 12-March 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:34 AM

ok
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#10 hadi_php  Icon User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:49 AM

100 web space give a domain free ..... like example.100webspace.net

Now someone entered example.100webspace.net then the window appear. They also give me the FTP server details.........

But i m not looking for it...........

i need to know how 100webspace.net website do that...........i mean i want to use MY pc as a server..............someone can access my pc.


Or i need to a redirect from 100webspace.net to my pc......

Now it may clr?

This post has been edited by hadi_php: 04 June 2009 - 04:51 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#11 noorahmad  Icon User is offline

  • Untitled
  • member icon

Reputation: 209
  • View blog
  • Posts: 2,290
  • Joined: 12-March 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 04:56 AM

once you upload your site every one from every where will access your site

ok download FileZila or Cute FTP and use it to upload your page
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#12 Gediminas  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 5
  • Joined: 01-May 09

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 05:52 AM

Domain is not necessary, you just can use your IP address as I mentioned before. Other people can't access using http://localhost.
Domain is for comfort, because it is much more comfortable to use for example google.com instead of 74.125.67.100.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#13 baavgai  Icon User is offline

  • Dreaming Coder
  • member icon

Reputation: 5642
  • View blog
  • Posts: 12,359
  • Joined: 16-October 07

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 06:24 AM

And this PC is... where? That is to say, how does it connect to the internet? Chances are, your local IP address is not what the outside sees. ( If it is, you're too exposed. )

Most people connect to the internet via some kind of broadband device. If you plug your computer directly into that device, it will probably still do a routing trick and make your local address something like 192.168.0.2, while the rest of the world sees something different. If you connect a gateway router to the thing, you've added NATting.

First, figure out who the internet things your are. e.g. http://showip.net/

Now, if you're just plugged in and exposed to the world, navigating to that address should do it. However, that's rarely enough.

I suspect http://www.dyndns.com/ might have more info on exposing your home computer to the internet.

If you are behind some kind of gateway router, you'll have to put you computer in the DMZ.

Try playing with this info and google and see have far you get. Good luck.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#14 tommyflint  Icon User is offline

  • D.I.C Addict
  • member icon

Reputation: 34
  • View blog
  • Posts: 679
  • Joined: 24-July 08

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 06:33 AM

First off you will need to check you have a static IP if you want to do what Gediminas said, unless you use something like dyndns which can give you a domain name to connect to your dynamic ip...
If you do have a static ip you will need to configure your router to forward anything that comes in on port 80 to your local ip address... the computer running xampp or/and port 21 for ftp access!

Are you using something like Serv-U for the FTP server?

tommyflint
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#15 hadi_php  Icon User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

Re: How i host a website In my pc

Posted 04 June 2009 - 09:23 AM

I think its too difficult for me......

Ok...... i need only this

Suppose - i am a internet user connected with broadband provider.... i havent any static ip.... Now if i share my pc then any one can access anyone under this network....

So they get much more speed when they copy something from my pc, coz we get only 10-20KBps speed for download via internet.

Now if i share a movie then anyone under this network can copy hole movie 1.GB within 20 min itz not possible to download that movie within 20min from internet.

Thats why i need to create a website where i will give the download link from my pc and user under the same HUB/switch/network can download them in a short time....

Is that possible?

Or is that possible a password protected FTP server of my pc. I mean may be their is a software for do that i dont know.....what the software is...

This post has been edited by hadi_php: 04 June 2009 - 09:25 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2