9 Replies - 968 Views - Last Post: 24 August 2009 - 11:30 PM Rate Topic: -----

#1 avirag  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 5
  • View blog
  • Posts: 92
  • Joined: 29-June 09

Search engine in window application?

Post icon  Posted 22 August 2009 - 02:09 AM

hi
i m making a window application in C# .net.
can anyone tell me how can i use search engine in window application?
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Search engine in window application?

#2 RudiVisser  Icon User is offline

  • .. does not guess solutions
  • member icon

Reputation: 1004
  • View blog
  • Posts: 3,562
  • Joined: 05-June 09

Re: Search engine in window application?

Posted 22 August 2009 - 05:23 AM

What search engine?? An internet one?? Windows Desktop Search??

If you give us more clarification we'll be able to help, however, if it's a web search engine (such as Google) you'll simply do a HttpRequest and parse the return value to get each result.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 avirag  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 5
  • View blog
  • Posts: 92
  • Joined: 29-June 09

Re: Search engine in window application?

Posted 23 August 2009 - 05:34 AM

I have a form which has a textbox where we can enter any string that we want to serach....And I have other 50 forms which perform different - different functions....
Now,on "search" button click I want the system to search that string which I have entered in textbox( on search form) by the text property of those 50 forms and display it on the search form in the panel below the serch textbox......
how can i do this .....
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 avirag  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 5
  • View blog
  • Posts: 92
  • Joined: 29-June 09

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 06:00 AM

Well can anyone tell me how can i do this...........?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 papuccino1  Icon User is offline

  • His name was Robert Paulson.
  • member icon

Reputation: 63
  • View blog
  • Posts: 1,121
  • Joined: 02-March 08

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 06:15 AM

You could add each control in your application in design time to a global array and simply have your Search funtion iterate through each until it finds a match.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 avirag  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 5
  • View blog
  • Posts: 92
  • Joined: 29-June 09

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 06:31 AM

Thanks for your reply papuccino1
i allready do the same thing...
well i have a form with two panel up and down. in upper panel i have a textbox and search button and below panel is blank.
my problem is that i want the "exact or best match"
i mean let i have 50 forms in my application and i want to search those form by there form text property.
If the string entered by the user is exact or best match by the form text property, so it will display the form(i mean show only one form) in below panel otherwise give an error.
Kindly help me regarding this........
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 papuccino1  Icon User is offline

  • His name was Robert Paulson.
  • member icon

Reputation: 63
  • View blog
  • Posts: 1,121
  • Joined: 02-March 08

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 06:40 AM

You're looking for a way to instantiate the form containing X control (according to the search parameter) and setting that forms .Parent to your bottomPanel in the main search form, correct?

Edit: Please copy your related code so we can see what you're trying to do. Right now I think you have 50 Forms with a single control in each form, but I highly doubt you'd do that. Post it between "[code"]["/code]" tags

This post has been edited by papuccino1: 24 August 2009 - 06:42 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 PsychoCoder  Icon User is offline

  • Google.Sucks.Init(true);
  • member icon

Reputation: 1642
  • View blog
  • Posts: 19,853
  • Joined: 26-July 07

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 08:12 AM

Dream.In.Code has a policy by which we prefer to see a good faith effort on your part before providing source code for homework assignments. Please post the code you have written in an effort to resolve the problem, and our members would be happy to provide some guidance. Be sure to include a description of any errors you are encountering as well.

Post your code like this: :code:

Thanks.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 avirag  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 5
  • View blog
  • Posts: 92
  • Joined: 29-June 09

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 09:54 PM

my problem is solved nw...
thank u

This post has been edited by avirag: 25 August 2009 - 01:22 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#10 avirag  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 5
  • View blog
  • Posts: 92
  • Joined: 29-June 09

Re: Search engine in window application?

Posted 24 August 2009 - 11:30 PM

my problem is solved nw...
thank u

This post has been edited by avirag: 25 August 2009 - 01:25 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1