Here is a screen shot of the form used to gather the property data for my class

Here's the class code:
Public Class EnvelopeSystem #Region "Identification" Private eUsername As String = "" Public Property Username() As String Get Return eUsername End Get Set(ByVal value As String) eUsername = value End Set End Property #End Region #Region "Pay Types" '------------------------------------------------------- 'Pay Period Types as Boolean(true/false) values '------------------------------------------------------- Private ePPMonthly As Boolean = False Public Property PPMonthly() As Boolean Get Return ePPMonthly End Get Set(ByVal value As Boolean) ePPMonthly = value End Set End Property Private ePPBiWeekly As Boolean = True Public Property PPBiWeekly() As Boolean Get Return ePPBiWeekly End Get Set(ByVal value As Boolean) ePPBiWeekly = value End Set End Property Private ePPWeekly As Boolean = False Public Property PPWeekly() As Boolean Get Return ePPWeekly End Get Set(ByVal value As Boolean) ePPWeekly = value End Set End Property Private ePPLump As Boolean = False Public Property PPLump() As Boolean Get Return ePPLump End Get Set(ByVal value As Boolean) ePPLump = value End Set End Property #End Region #Region "Pay Amounts" '------------------------------------------------------- 'Pay Amounts for each Pay Type used on the Pay sheets '------------------------------------------------------- Private ePayMonthly As Double = 0 Public Property PayMonthly() As Double Get Return ePayMonthly End Get Set(ByVal value As Double) ePayMonthly = value End Set End Property Private ePayBi1 As Double = 0 Public Property PayBi1() As Double Get Return ePayBi1 End Get Set(ByVal value As Double) ePayBi1 = value End Set End Property Private ePayBi2 As Double = 0 Public Property PayBi2() As Double Get Return ePayBi2 End Get Set(ByVal value As Double) ePayBi2 = value End Set End Property Private ePayWeek1 As Double = 0 Public Property PayWeek1() As Double Get Return ePayWeek1 End Get Set(ByVal value As Double) ePayWeek1 = value End Set End Property Private ePayWeek2 As Double = 0 Public Property PayWeek2() As Double Get Return ePayWeek2 End Get Set(ByVal value As Double) ePayWeek2 = value End Set End Property Private ePayWeek3 As Double = 0 Public Property PayWeek3() As Double Get Return ePayWeek3 End Get Set(ByVal value As Double) ePayWeek3 = value End Set End Property Private ePayWeek4 As Double = 0 Public Property PayWeek4() As Double Get Return ePayWeek4 End Get Set(ByVal value As Double) ePayWeek4 = value End Set End Property Private ePayLump As Double = 0 Public Property PayLump() As Double Get Return ePayLump End Get Set(ByVal value As Double) ePayLump = value End Set End Property #End Region #Region "Balances" '------------------------------------------------------- 'Balances for Pay Types to be used on Pay sheets '------------------------------------------------------- Private eMonthlyBal As Double = 0 Public Property MonthlyBal() As Double Get Return eMonthlyBal End Get Set(ByVal value As Double) eMonthlyBal = value End Set End Property Private eBiWeeklyBal1 As Double = 0 Public Property BiWeeklyBal1() As Double Get Return eBiWeeklyBal1 End Get Set(ByVal value As Double) eBiWeeklyBal1 = value End Set End Property Private eBiWeeklyBal2 As Double = 0 Public Property BiWeeklyBal2() As Double Get Return eBiWeeklyBal2 End Get Set(ByVal value As Double) eBiWeeklyBal2 = value End Set End Property Private eWeeklyBal1 As Double = 0 Public Property WeeklyBal1() As Double Get Return eWeeklyBal1 End Get Set(ByVal value As Double) eWeeklyBal1 = value End Set End Property Private eWeeklyBal2 As Double = 0 Public Property WeeklyBal2() As Double Get Return eWeeklyBal2 End Get Set(ByVal value As Double) eWeeklyBal2 = value End Set End Property Private eWeeklyBal3 As Double = 0 Public Property WeeklyBal3() As Double Get Return eWeeklyBal3 End Get Set(ByVal value As Double) eWeeklyBal3 = value End Set End Property Private eWeeklyBal4 As Double = 0 Public Property WeeklyBal4() As Double Get Return eWeeklyBal4 End Get Set(ByVal value As Double) eWeeklyBal4 = value End Set End Property Private eLumpBal As Double = 0 Public Property LumpBal() As Double Get Return eLumpBal End Get Set(ByVal value As Double) eLumpBal = value End Set End Property #End Region #Region "Envelopes" '------------------------------------------------------- 'Envelope Account Names & Associated Values and Balances '------------------------------------------------------- Private eEnvName1 As String = "Account 1 Name" Public Property EnvName1() As String Get Return eEnvName1 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName1 = value End Set End Property Private eEnvAmount1 As Double = 0 Public Property EnvAmount1() As Double Get Return eEnvAmount1 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount1 = value End Set End Property Private eEnvBalance1 As Double = 0 Public Property EnvBalance1() As Double Get Return eEnvBalance1 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance1 = value End Set End Property Private eEnvName2 As String = "Account 2 Name" Public Property EnvName2() As String Get Return eEnvName2 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName2 = value End Set End Property Private eEnvAmount2 As Double = 0 Public Property EnvAmount2() As Double Get Return eEnvAmount2 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount2 = value End Set End Property Private eEnvBalance2 As Double = 0 Public Property EnvBalance2() As Double Get Return eEnvBalance2 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance2 = value End Set End Property Private eEnvName3 As String = "Account 3 Name" Public Property EnvName3() As String Get Return eEnvName3 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName3 = value End Set End Property Private eEnvAmount3 As Double = 0 Public Property EnvAmount3() As Double Get Return eEnvAmount3 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount3 = value End Set End Property Private eEnvBalance3 As Double = 0 Public Property EnvBalance3() As Double Get Return eEnvBalance3 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance3 = value End Set End Property Private eEnvName4 As String = "Account 4 Name" Public Property EnvName4() As String Get Return eEnvName4 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName4 = value End Set End Property Private eEnvAmount4 As Double = 0 Public Property EnvAmount4() As Double Get Return eEnvAmount4 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount4 = value End Set End Property Private eEnvBalance4 As Double = 0 Public Property EnvBalance4() As Double Get Return eEnvBalance4 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance4 = value End Set End Property Private eEnvName5 As String = "Account 5 Name" Public Property EnvName5() As String Get Return eEnvName5 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName5 = value End Set End Property Private eEnvAmount5 As Double = 0 Public Property EnvAmount5() As Double Get Return eEnvAmount5 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount5 = value End Set End Property Private eEnvBalance5 As Double = 0 Public Property EnvBalance5() As Double Get Return eEnvBalance5 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance5 = value End Set End Property Private eEnvName6 As String = "Account 6 Name" Public Property EnvName6() As String Get Return eEnvName6 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName6 = value End Set End Property Private eEnvAmount6 As Double = 0 Public Property EnvAmount6() As Double Get Return eEnvAmount6 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount6 = value End Set End Property Private eEnvBalance6 As Double = 0 Public Property EnvBalance6() As Double Get Return eEnvBalance6 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance6 = value End Set End Property Private eEnvName7 As String = "Account 7 Name" Public Property EnvName7() As String Get Return eEnvName7 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName7 = value End Set End Property Private eEnvAmount7 As Double = 0 Public Property EnvAmount7() As Double Get Return eEnvAmount7 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount7 = value End Set End Property Private eEnvBalance7 As Double = 0 Public Property EnvBalance7() As Double Get Return eEnvBalance7 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance7 = value End Set End Property Private eEnvName8 As String = "Account 8 Name" Public Property EnvName8() As String Get Return eEnvName8 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName8 = value End Set End Property Private eEnvAmount8 As Double = 0 Public Property EnvAmount8() As Double Get Return eEnvAmount8 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount8 = value End Set End Property Private eEnvBalance8 As Double = 0 Public Property EnvBalance8() As Double Get Return eEnvBalance8 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance8 = value End Set End Property Private eEnvName9 As String = "Account 9 Name" Public Property EnvName9() As String Get Return eEnvName9 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName9 = value End Set End Property Private eEnvAmount9 As Double = 0 Public Property EnvAmount9() As Double Get Return eEnvAmount9 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount9 = value End Set End Property Private eEnvBalance9 As Double = 0 Public Property EnvBalance9() As Double Get Return eEnvBalance9 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance9 = value End Set End Property Private eEnvName10 As String = "Account 10 Name" Public Property EnvName10() As String Get Return eEnvName10 End Get Set(ByVal value As String) eEnvName10 = value End Set End Property Private eEnvAmount10 As Double = 0 Public Property EnvAmount10() As Double Get Return eEnvAmount10 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvAmount10 = value End Set End Property Private eEnvBalance10 As Double = 0 Public Property EnvBalance10() As Double Get Return eEnvBalance10 End Get Set(ByVal value As Double) eEnvBalance10 = value End Set End Property #End Region #Region "Class Constructor" Public Sub New() End Sub #End Region #Region "Methods" Public Sub CalcMonthyBal() eMonthlyBal = ePayMonthly - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcBiWeeklyBal1() eBiWeeklyBal1 = ePayBi1 - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcBiWeeklyBal2() eBiWeeklyBal2 = ePayBi2 - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcWeeklyBal1() eWeeklyBal1 = ePayWeek1 - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcWeeklyBal2() eWeeklyBal2 = ePayWeek2 - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcWeeklyBal3() eWeeklyBal3 = ePayWeek3 - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcWeeklyBal4() eWeeklyBal4 = ePayWeek4 - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub Public Sub CalcLumpBal() eLumpBal = ePayLump - eEnvAmount1 - eEnvAmount2 - eEnvAmount3 - eEnvAmount4 - eEnvAmount5 - eEnvAmount6 - eEnvAmount7 - eEnvAmount8 - eEnvAmount9 - eEnvAmount10 End Sub #End Region End Class
Here is the code for the form:
Imports System.Windows.Forms Public Class SetupMonthly Private MonthlyBudget As New EnvelopeSystem Private Sub PropogateMonthlyProperties() MonthlyBudget.PayMonthly = Txt_MPayAmt.Text MonthlyBudget.EnvName1 = Txt_MName1.Text MonthlyBudget.EnvName2 = Txt_MName2.Text MonthlyBudget.EnvName3 = Txt_MName3.Text MonthlyBudget.EnvName4 = Txt_MName4.Text MonthlyBudget.EnvName5 = Txt_MName5.Text MonthlyBudget.EnvName6 = Txt_MName6.Text MonthlyBudget.EnvName7 = Txt_MName7.Text MonthlyBudget.EnvName8 = Txt_MName8.Text MonthlyBudget.EnvName9 = Txt_MName9.Text MonthlyBudget.EnvName10 = Txt_MName10.Text MonthlyBudget.EnvAmount1 = Txt_MAmt1.Text MonthlyBudget.EnvAmount2 = Txt_MAmt2.Text MonthlyBudget.EnvAmount3 = Txt_MAmt3.Text MonthlyBudget.EnvAmount4 = Txt_MAmt4.Text MonthlyBudget.EnvAmount5 = Txt_MAmt5.Text MonthlyBudget.EnvAmount6 = Txt_MAmt6.Text MonthlyBudget.EnvAmount7 = Txt_MAmt7.Text MonthlyBudget.EnvAmount8 = Txt_MAmt8.Text MonthlyBudget.EnvAmount9 = Txt_MAmt9.Text MonthlyBudget.EnvAmount10 = Txt_MAmt10.Text MonthlyBudget.CalcMonthyBal() RTxt_MBal.Text = MonthlyBudget.MonthlyBal End Sub Private Sub OK_Button_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn_MonNext.Click Me.DialogResult = System.Windows.Forms.DialogResult.OK Me.Close() End Sub Private Sub Cancel_Button_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Cancel_Button.Click Me.DialogResult = System.Windows.Forms.DialogResult.Cancel Me.Close() Start.Visible = True End Sub Private Sub SetupMonthly_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load End Sub Private Sub Btn_MonBack_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn_MonBack.Click Me.Visible = False Start.Visible = True End Sub Private Sub NextToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles NextToolStripMenuItem.Click Me.DialogResult = System.Windows.Forms.DialogResult.OK Me.Close() End Sub Private Sub CancelToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CancelToolStripMenuItem.Click Me.DialogResult = System.Windows.Forms.DialogResult.Cancel Me.Close() Start.Visible = True End Sub Private Sub BackToolStripMenuItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BackToolStripMenuItem.Click Me.Visible = False Start.Visible = True End Sub Private Sub Btn_CalMonBal_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Btn_CalMonBal.Click PropogateMonthlyProperties() End Sub End Class
I am looking for advice on how to get this to xml the most efficient way possible. Any links or guidance on how to do this will be greatly appreciated.
Also if there are any blatant errors or easier ways to code what I already have I am still very new at this and would be glad to see easier more efficient ways of coding.
Thanks in advance for any advice.

New Topic/Question
Reply

MultiQuote

|