1 Replies - 5723 Views - Last Post: 12 October 2009 - 10:50 AM

#1 nevertime  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 1
  • Joined: 10-October 09

how to program touch screen for home automation?

Post icon  Posted 10 October 2009 - 01:19 PM

Hello everybody

I m up to buy PLC and touch screen for my home automation.
Wich touch screen to buy? Wich protocol?
Do I put the graphic program in the plc or?
In wich language do I program for the touch screen?


Thanks Diego :pirate:
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: how to program touch screen for home automation?

#2 JcHodgins  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 1
  • Joined: 23-March 09

Re: how to program touch screen for home automation?

Posted 12 October 2009 - 10:50 AM

View Postnevertime, on 10 Oct, 2009 - 12:19 PM, said:

Hello everybody

I m up to buy PLC and touch screen for my home automation.
Wich touch screen to buy? Wich protocol?
Do I put the graphic program in the plc or?
In wich language do I program for the touch screen?


Thanks Diego :pirate:



What type of PLC are you going to buy? I have heard that the PLC's from Automation Direct are good. The graphic program is an application that is stored in the Touch screen AKA Panel View, and it communicated through dedicated IO that is setup in the both the PLC and Panel View.

Depending on the PLC panel view combo you go with, it is more configuring than programming, and the programming that is done in the PLC is typically ladder logic.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1