11 Replies - 7783 Views - Last Post: 10 June 2011 - 05:45 PM

#1 Chrisx18  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 31
  • Joined: 04-January 10

setting up wamp server, PHP not working

Posted 09 June 2011 - 02:54 PM

So it has been a long time since i set up WAMP. All I have done is go to privileges in phpmyadmin and create a localhost password. I tried going to the config file and creating a password for root but I got the 1045 error and it's slipped my mind on how to fix that. So i changed the root password back to nothing. In the /www/ folder i made a folder names test123 and put an index.php file in it. In the php file I have..

<?php
echo "Hi";
?>



When I run that in the browser what prints on the screen is exactly that..

<?php
echo "Hi";
?>

any help? and if anyone could help me with that 1045 error too I would appreciate it.

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: setting up wamp server, PHP not working

#2 satis  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 82
  • View blog
  • Posts: 231
  • Joined: 26-May 11

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 09 June 2011 - 03:11 PM

Are you setting WAMP up manually? I've got a tutorial that I wrote on the subject on my site... it's probably out of date, but may help you figure out the problem. Chances are the problem is the changes to Apache's ini files.

http://clankiller.co...php/1/index.php

Make sure you bounce the Apache service after making any changes. It only reads the values on startup.

This post has been edited by satis: 09 June 2011 - 03:12 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 Jooder492  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 1
  • View blog
  • Posts: 25
  • Joined: 21-May 10

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 09 June 2011 - 03:13 PM

Never really tried wamp. I use Xampp. Maybe that will work for you.

This post has been edited by Dormilich: 09 June 2011 - 10:16 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 Chrisx18  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 31
  • Joined: 04-January 10

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 09 June 2011 - 04:22 PM

I got the php fixed. apparently I needed to make the server online. I swear all i had to do before was click start all services though. Anyone who can jump in to help with the 1045 error feel free though lol
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 codeprada  Icon User is offline

  • Changed Man With Different Priorities
  • member icon

Reputation: 944
  • View blog
  • Posts: 2,353
  • Joined: 15-February 11

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 09 June 2011 - 05:27 PM

Check out the last post in this thread
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 Chrisx18  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 31
  • Joined: 04-January 10

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 12:30 AM

I ran across that thread while searching before I came here. That's what I did and when I go to phpmyadmin there is no login screen just the 1045 error
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 JackOfAllTrades  Icon User is offline

  • Saucy!
  • member icon

Reputation: 6036
  • View blog
  • Posts: 23,421
  • Joined: 23-August 08

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 03:36 AM

How are you running it in the browser?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 Chrisx18  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 31
  • Joined: 04-January 10

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 11:30 AM

View PostJackOfAllTrades, on 10 June 2011 - 04:36 AM, said:

How are you running it in the browser?


what do you mean?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 CTphpnwb  Icon User is offline

  • D.I.C Lover
  • member icon

Reputation: 2889
  • View blog
  • Posts: 10,004
  • Joined: 08-August 08

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 01:54 PM

A url like:
file://some/path

is different from
http://localhost/some/other/path

How are you trying to run it?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#10 JackOfAllTrades  Icon User is offline

  • Saucy!
  • member icon

Reputation: 6036
  • View blog
  • Posts: 23,421
  • Joined: 23-August 08

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 01:55 PM

Yeah, what exactly are you typing into the browser's address bar to get to the page you're trying to access?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#11 Chrisx18  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 31
  • Joined: 04-January 10

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 04:21 PM

http://localhost/phpmyadmin/

brings me the 1045 when I go to the config file and change the root password. As long as the root password is empty phpmyadmin works fine.

This post has been edited by Chrisx18: 10 June 2011 - 04:21 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#12 no2pencil  Icon User is online

  • Dic Head
  • member icon

Reputation: 5167
  • View blog
  • Posts: 26,854
  • Joined: 10-May 07

Re: setting up wamp server, PHP not working

Posted 10 June 2011 - 05:45 PM

** This question is related to the configuration of the web server & not the PHP language. Topic moved to Web Servers & Hosting. **
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1