You don't have 'shell_exec' support in PHP

Failed to use 'shell_exec' in PHP

Page 1 of 1

4 Replies - 3105 Views - Last Post: 24 February 2007 - 11:06 AM Rate Topic: -----

#1 bizmom  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 1
  • Joined: 24-February 07

You don't have 'shell_exec' support in PHP

Posted 24 February 2007 - 06:45 AM

Hello everyone,

Iam new here and need help. I sell a script that requires shell exec
and a customer's error is this:

You don't have 'shell_exec' support in PHP, please check your PHP installation. This function is required.

Warning: shell_exec() has been disabled for security reasons in /home/talkin/public_html/wpm/setup.php on line 319
Failed to use 'shell_exec' in PHP. Please contact your hosting.
Command was:
{ echo 0 && echo $?; } 2>&1
Output:

2 fatal error(s), can't continue.

===========

Is there a workaround for this? Since his hosting will not
allow this.?

Thanks in advance for your help.
Edna

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: You don't have 'shell_exec' support in PHP

#2 eXceed69  Icon User is offline

  • "Super Sentai Knight Of DawN"
  • member icon

Reputation: 7
  • View blog
  • Posts: 688
  • Joined: 12-November 06

Re: You don't have 'shell_exec' support in PHP

Posted 24 February 2007 - 07:31 AM

Nope, no way around it except to get the host to allow it.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 yren  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 5
  • Joined: 13-February 07

Re: You don't have 'shell_exec' support in PHP

Posted 24 February 2007 - 08:15 AM

View PosteXceed69, on 24 Feb, 2007 - 07:31 AM, said:

Nope, no way around it except to get the host to allow it.


Is it the problem really on the PHP or the server? (cause i thought i saw " You don't have 'shell_exec' support in PHP") :D
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 snoj  Icon User is offline

  • Married Life
  • member icon

Reputation: 84
  • View blog
  • Posts: 3,564
  • Joined: 31-March 03

Re: You don't have 'shell_exec' support in PHP

Posted 24 February 2007 - 10:33 AM

PHP can have any number of limitation set on it by the server admin. This one obviously has taken out shell_exec.

Besides, the sentence "You don't have 'shell_exec' support in PHP" can have connotations other then some feature doesn't exist in any shape or form.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 Craige  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 63
  • Joined: 02-November 06

Re: You don't have 'shell_exec' support in PHP

Posted 24 February 2007 - 11:06 AM

Now, I may be wrong, but try doing this:

<?php

`{ echo 0 && echo $?; } 2>&1 `;

?>



Any string enclosed in `'s (note: they are not quotes) are run as a shell command. So, if the admin has just disabled the function shell_exec, you may still be able to do that.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1