1 Replies - 1724 Views - Last Post: 18 October 2012 - 04:19 AM

#1 LordRaydenMK  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 5
  • Joined: 17-May 09

Android - Device not detected in Eclipse

Posted 04 October 2012 - 02:49 PM

I'm trying to test an Android Application on my Galaxy Nexus (from Google). I use Windows 7 Home Premium 64 bit and Eclipse Java EE IDE for Web Developers.

My device doesn't show in Eclipse DDMS view. My device also doesn't show when I run adb devices in cmd.

I have USB debugging enabled.

When I try to install the USB driver as shown here I get a message that my device software is up to date.

I also tried killing the adb server and starting it again.

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Android - Device not detected in Eclipse

#2 jhouns  Icon User is offline

  • D.I.C Head
  • member icon

Reputation: 25
  • View blog
  • Posts: 100
  • Joined: 21-December 09

Re: Android - Device not detected in Eclipse

Posted 18 October 2012 - 04:19 AM

I had exactly the same issue on my Xoom. Problem was that the forward ports on my PC actually output less power than the back ones.

Turns out some devices like my xoom and I'll suspect your Nexus requires a minimum power to be connected properly via a USB and adb didn't find the device either.

Try a motherboard USB port (on the back).
Is windows detecting a device in the first place? Can it see determine the device or does it just say it can't read it? etc etc

This post has been edited by jhouns: 18 October 2012 - 04:21 AM

Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

Page 1 of 1