4 Replies - 1054 Views - Last Post: 23 October 2012 - 09:34 AM Rate Topic: -----

#1 willufire  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 3
  • Joined: 22-October 12

how to place tabs and menus in title bar

Posted 22 October 2012 - 06:49 AM

how to place tabs and menus in title bar like chrome,opera,firefox

This post has been edited by Atli: 22 October 2012 - 07:33 AM
Reason for edit:: Title updated. Please use more descriptive titles for your threads.

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: how to place tabs and menus in title bar

#2 Atli  Icon User is offline

  • D.I.C Lover
  • member icon

Reputation: 3719
  • View blog
  • Posts: 5,991
  • Joined: 08-June 10

Re: how to place tabs and menus in title bar

Posted 22 October 2012 - 07:32 AM

I doubt there is a drop-and-drop control available for that. You'd have to write some more low-level stuff in order to manipulate the windows in that way.

Firefox and Chrome (Chromium) are both open-source browsers. You could always go through their source code and take a look at how they did it.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 lar3ry  Icon User is offline

  • Coding Geezer
  • member icon

Reputation: 310
  • View blog
  • Posts: 1,290
  • Joined: 12-September 12

Re: how to place tabs and menus in title bar

Posted 22 October 2012 - 12:39 PM

View Postwillufire, on 22 October 2012 - 06:49 AM, said:

how to place tabs and menus in title bar like chrome,opera,firefox

I don't think those browsers have tabs and menus IN the titlebar. I'm pretty sure the menu is just a regular menu, followed by toolbars and a set of tabs.

I could be wrong, of course, but I can tell you that you could implement all those things without needing to mess with the titlebar.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 lucky3  Icon User is offline

  • Friend lucky3 As IHelpable
  • member icon

Reputation: 231
  • View blog
  • Posts: 765
  • Joined: 19-October 11

Re: how to place tabs and menus in title bar

Posted 22 October 2012 - 10:54 PM

Probably he/she meant:
Posted Image
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 lar3ry  Icon User is offline

  • Coding Geezer
  • member icon

Reputation: 310
  • View blog
  • Posts: 1,290
  • Joined: 12-September 12

Re: how to place tabs and menus in title bar

Posted 23 October 2012 - 09:34 AM

View Postlucky3, on 22 October 2012 - 10:54 PM, said:

Probably he/she meant:

Ahh. You're probably right. I use a more classic look, so I never thought of it. After seeing that, I figure it's probably a form without a titlebar, and the controls just look like they're in the titlebar.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1