8 Replies - 440 Views - Last Post: 28 March 2013 - 01:32 PM Rate Topic: -----

#1 Michael26  Icon User is offline

  • DIC-head, major DIC-head
  • member icon

Reputation: 355
  • View blog
  • Posts: 1,518
  • Joined: 08-April 09

Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 12:43 PM

I just downloaded AdventureWorksR2 sample database on my MSSQL express instance(Win7 64bit), and then this error occurs when i tried to attach it,
It says the version is 661, but the server supports versions 662 AND EARLIER versions, this is very confusing :helpsmilie:

Attached image(s)

  • Attached Image

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Error attaching database

#2 modi123_1  Icon User is online

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9059
  • View blog
  • Posts: 34,015
  • Joined: 12-June 08

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 12:58 PM

Are you sure you are using MSSQL 2008 R2?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 Michael26  Icon User is offline

  • DIC-head, major DIC-head
  • member icon

Reputation: 355
  • View blog
  • Posts: 1,518
  • Joined: 08-April 09

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:05 PM

Well no it was SP2 not R2
SP2 is 10.0.4000.0 R2 is 10.50.1600.1

This post has been edited by Michael26: 28 March 2013 - 01:06 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 modi123_1  Icon User is online

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9059
  • View blog
  • Posts: 34,015
  • Joined: 12-June 08

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:09 PM

It looks like that error message is telling you the DB expects MSSQL 2008R2.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 Michael26  Icon User is offline

  • DIC-head, major DIC-head
  • member icon

Reputation: 355
  • View blog
  • Posts: 1,518
  • Joined: 08-April 09

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:11 PM

Well i confirmed i don't have R2, i have SP2 of SQL server 2008 so it probably won't work
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 modi123_1  Icon User is online

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9059
  • View blog
  • Posts: 34,015
  • Joined: 12-June 08

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:14 PM

Then go update it. The Windows updater should have been pestering you about doing so.. or find it in the 'optional' installs.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 Michael26  Icon User is offline

  • DIC-head, major DIC-head
  • member icon

Reputation: 355
  • View blog
  • Posts: 1,518
  • Joined: 08-April 09

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:19 PM

It wouldn't shut up about it :hammer:
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 modi123_1  Icon User is online

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9059
  • View blog
  • Posts: 34,015
  • Joined: 12-June 08

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:29 PM

Take it's advice and install R2.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 Michael26  Icon User is offline

  • DIC-head, major DIC-head
  • member icon

Reputation: 355
  • View blog
  • Posts: 1,518
  • Joined: 08-April 09

Re: Error attaching database

Posted 28 March 2013 - 01:32 PM

It only offered to install SP3 in the optional install, no R2.
Is it included in the SP3 installation?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1