How to make Jarvis from Iron man?

  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

33 Replies - 1561 Views - Last Post: 29 April 2013 - 08:20 PM

#16 macosxnerd101  Icon User is offline

  • Self-Trained Economist
  • member icon




Reputation: 10803
  • View blog
  • Posts: 40,273
  • Joined: 27-December 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:00 AM

For the same reason that you wouldn't be able to develop your own game on par with World of Warcraft. Take a couple graduate level courses in things like language processing, AI, and Human-Computer Interaction. I think the answer will become apparent.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#17 resell4  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: -17
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 09-January 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:04 AM

I dont have access to any course on AI :)
So i would rather like for you to explain why this task would be impossible to program
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#18 jon.kiparsky  Icon User is offline

  • Pancakes!
  • member icon


Reputation: 8001
  • View blog
  • Posts: 13,707
  • Joined: 19-March 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:12 AM

Honestly, if all you want is something to do what the guy in your video is doing, all you need is some basic compiler theory and hardware interaction, plus an off-the-shelf voice recognition system.

But I suspect that's still a little ways off for you. I suggest you start by finding a way to interface with the hardware you're interested in through your computer. Start with the lights in your room - if you can turn them on and off through your computer, you'll have made a step towards turning them on and off by voice commands.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#19 resell4  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: -17
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 09-January 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:22 AM

What would be the best OS to program and run this in?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#20 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9572
  • View blog
  • Posts: 36,244
  • Joined: 12-June 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:26 AM

Run what? JARVIS or what ever you think you are making?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#21 jon.kiparsky  Icon User is offline

  • Pancakes!
  • member icon


Reputation: 8001
  • View blog
  • Posts: 13,707
  • Joined: 19-March 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:26 AM

The one you know how to work in.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#22 macosxnerd101  Icon User is offline

  • Self-Trained Economist
  • member icon




Reputation: 10803
  • View blog
  • Posts: 40,273
  • Joined: 27-December 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:27 AM

Quote

I dont have access to any course on AI :)

Yes you do. It's called Google.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#23 resell4  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: -17
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 09-January 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:37 AM

What chemicals do i need to make the exploding plant?
Was This Post Helpful? -1
  • +
  • -

#24 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9572
  • View blog
  • Posts: 36,244
  • Joined: 12-June 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:39 AM

View Postresell4, on 29 April 2013 - 01:37 PM, said:

What chemicals do i need to make the exploding plant?

WTF does that even mean?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#25 resell4  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: -17
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 09-January 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:42 AM

Now im just fucking with you :)
I assume you have not seen the third movie?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#26 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9572
  • View blog
  • Posts: 36,244
  • Joined: 12-June 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:50 AM

I apologize, I didn't have my decoder ring to readily separate the bs statements into little nugget piles.

Posted Image
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#27 resell4  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: -17
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 09-January 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 11:56 AM

Ouch.
I like you.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#28 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 9572
  • View blog
  • Posts: 36,244
  • Joined: 12-June 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 12:08 PM

Sorry - I, er, ah.. have already sporting someone's pin.

Spoiler

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#29 JackOfAllTrades  Icon User is offline

  • Saucy!
  • member icon

Reputation: 6107
  • View blog
  • Posts: 23,659
  • Joined: 23-August 08

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 12:11 PM

Just make a GUI in Visual Basic to trace the IP.
Was This Post Helpful? 3
  • +
  • -

#30 resell4  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: -17
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 09-January 11

Re: How to make Jarvis from Iron man?

Posted 29 April 2013 - 01:09 PM

This is getting off-topic
Lets talk about great features jarvis should have as an home intelligent system
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3