3 Replies - 627 Views - Last Post: 09 July 2013 - 05:52 PM Rate Topic: -----

#1 qbasic  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 2
  • Joined: 08-July 13

Dosbox quote key doesn't work in Qbasic (as well as others)

Posted 08 July 2013 - 01:16 AM

I'm using Dosbox 0.74 to run Qbasic for an intro to programming group I'm running, but the quote key doesn't work (not single or double), so I can't even write
PRINT "hello, world"
. I did try Ctrl-F1 to remap, but even though it says that single quote (apostrophe) is there, it doesn't work within qbasic and I couldn't map a combination (i.e. Shift and Quote) to that location.
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Dosbox quote key doesn't work in Qbasic (as well as others)

#2 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1329
  • View blog
  • Posts: 4,555
  • Joined: 19-February 09

Re: Dosbox quote key doesn't work in Qbasic (as well as others)

Posted 08 July 2013 - 04:08 PM

Sounds like a US keyboard layout is being used, in that the @ symbol is above the 2, so try finding the @ key. You could also try trial and error to finf the key. The ASCII value for " is 34, so using the numeric keypad to input the number, enter Alt 34.


You can switch layouts

DOSBox v0.74 Manual

DOSBox - enable UK keyboard layout.

'

This post has been edited by #define: 08 July 2013 - 04:12 PM

Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#3 qbasic  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 2
  • Joined: 08-July 13

Re: Dosbox quote key doesn't work in Qbasic (as well as others)

Posted 09 July 2013 - 12:46 AM

This was helpful! I got the quotes to show up by using Alt-34. Is there any way to use Alt-34 within the keymapper to get it working by pressing the quotes?
Is there any other way to run Qbasic on vista? Dosbox seems like more trouble than it's worth (Any idea why all the keys are getting messed up? It's others as well...)
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1329
  • View blog
  • Posts: 4,555
  • Joined: 19-February 09

Re: Dosbox quote key doesn't work in Qbasic (as well as others)

Posted 09 July 2013 - 05:52 PM

You should be able to set the keyboard in the configuration perhaps.

KEYB
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1