14 Replies - 1153 Views - Last Post: 15 September 2013 - 07:52 PM

#1 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 04:00 PM

what's an easy way to creat an ipo chart about a math problem??
or just creating a simple ipo chart explain like if your where talking to a dummy!! :P
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

#2 Skydiver  Icon User is offline

  • Code herder
  • member icon

Reputation: 3589
  • View blog
  • Posts: 11,161
  • Joined: 05-May 12

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 04:11 PM

How is this a C/C++ question? Input-Process-Output Model charts apply to many languages and processes.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 04:16 PM

I know that but im new at the forum and I still don't know how to use the page can you give me a break and help me with the question?.. lol

This post has been edited by GunnerInc: 15 September 2013 - 08:12 PM
Reason for edit:: Quote be gone

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 Skydiver  Icon User is offline

  • Code herder
  • member icon

Reputation: 3589
  • View blog
  • Posts: 11,161
  • Joined: 05-May 12

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 04:24 PM

okay see here: How to draw an IPO chart: http://www.ehow.com/...-ipo-chart.html
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1353
  • View blog
  • Posts: 4,659
  • Joined: 19-February 09

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 04:30 PM

View PostEdisonpr93, on 16 September 2013 - 12:00 AM, said:

what's an easy way to creat an ipo chart about a math problem??
or just creating a simple ipo chart explain like if your where talking to a dummy!! :P


Ask yourself :

What data is being input to the program?

What data is being output by the program?

How is the data being processed by the program?

IPO Charts
.

This post has been edited by #define: 15 September 2013 - 04:30 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 04:33 PM

ok.. thank guys im going to make an ipo chart an post it so you can tell me if im on the right track... I don't know if im weird but im able to make some programs with out making the ipo chart but when I have to me the (ipo) I get stuck.... lol
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 05:37 PM

my ipo chat example tell me my errors

Input
Shoe1
Shoe2
Half off
Total to paid

Process
Get the user to input the shoe1 prices then shoe2 prices
Get the user to calculate the total to paid by multiplying the lowest price with the half off, plus the high price and display the total to paid

Output
Show the total to paid

This post has been edited by GunnerInc: 15 September 2013 - 08:12 PM
Reason for edit:: Quote be gone

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1353
  • View blog
  • Posts: 4,659
  • Joined: 19-February 09

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 06:58 PM

Hi, I don't know what your teacher expects, but for the input I would say something like

Input:
price of first pair of shoes
price of second pair of shoes


total is output, hoff is just data I would say.

Your output is fine

Output:
total price of both pair of shoes with discount



Quote

Process
Get the user to input the shoe1 prices then shoe2 prices
Get the user to calculate the total to paid by multiplying the lowest price with the half off, plus the high price and display the total to paid


This is input, is it not - Get the user to input the shoe1 prices then shoe2 prices.

The program calculates the total not - Get the user to calculate the total. The output section describes output - and display the total to paid.

You can try the Process section.
.

This post has been edited by #define: 15 September 2013 - 06:59 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:18 PM

So i dont have to declare de variables on the ipo chart?
Lest see for process i can say:
-Get user to input first pair prices
-then input second pairs price
-get the program to calculate the total to paid by multiplying the lowest price with the halfoff
-the add the result to the highest price


Is that fine?

This post has been edited by GunnerInc: 15 September 2013 - 08:12 PM
Reason for edit:: Quote be gone

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#10 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1353
  • View blog
  • Posts: 4,659
  • Joined: 19-February 09

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:36 PM

Hi, the variables may be appropriate:

Would it be :

Input:
shoe1 : price of first pair of shoes
shoe2 : price of second pair of shoes


or

Input:
price of first pair of shoes
price of second pair of shoes
shoe1
shoe2 

This post has been edited by #define: 15 September 2013 - 07:43 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#11 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:39 PM

Hi, okey i got it thankz… can you check if my process is okey

This post has been edited by GunnerInc: 15 September 2013 - 08:12 PM
Reason for edit:: Quote be gone

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#12 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1353
  • View blog
  • Posts: 4,659
  • Joined: 19-February 09

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:42 PM

View PostEdisonpr93, on 16 September 2013 - 03:18 AM, said:

Lest see for process i can say:
-Get user to input first pair prices
-then input second pairs price
...
Is that fine?


I would say get user input and input second pair's price is already considered in the input section. It is from the data point of view.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#13 Skydiver  Icon User is offline

  • Code herder
  • member icon

Reputation: 3589
  • View blog
  • Posts: 11,161
  • Joined: 05-May 12

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:42 PM

I'm moving this thread to the Software Development forum since IPO charts are more of a general software development tool rather than anything specific to C/C++.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#14 Edisonpr93  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 88
  • Joined: 11-September 13

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:45 PM

Okey i guess

*** EDIT ***
Please don't quote the previous post in your reply.

This post has been edited by GunnerInc: 15 September 2013 - 08:13 PM
Reason for edit:: Quote be gone

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#15 #define  Icon User is offline

  • Duke of Err
  • member icon

Reputation: 1353
  • View blog
  • Posts: 4,659
  • Joined: 19-February 09

Re: i have a question!? about ipo charts thankz 4ur time

Posted 15 September 2013 - 07:52 PM

For one part of the process you say add the result to the highest price, perhaps you can say:

Process:
...
...
add the highest price to the total


set is a good verb for changing variables as in set var to 0.
.

This post has been edited by #define: 15 September 2013 - 08:05 PM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1