5 Replies - 419 Views - Last Post: 02 December 2015 - 12:22 PM Rate Topic: -----

#1 oliljoli  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 11
  • Joined: 07-November 15

How do you link an Access database to Visual Basic?

Posted 02 December 2015 - 11:52 AM

So basically I have made a quiz that asks 10 questions (see my previous question) and it displays the score out of 10. I have made a database on access and made 3 separate tables because the quiz is meant for kids so I want their classes score separate from the others. I have linked the quiz to the database but I am not sure how I would incorporate this into the code so that the students score, name and class is saved into the database. The students have to enter their name in the text box and choose their class from a combo box. Any help will me much appreciated!

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: How do you link an Access database to Visual Basic?

#2 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 13493
  • View blog
  • Posts: 53,899
  • Joined: 12-June 08

Re: How do you link an Access database to Visual Basic?

Posted 02 December 2015 - 11:57 AM

There are quite a few database interaction tutorials (and snippets if you just want the base code). Have you looked through them?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 oliljoli  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 11
  • Joined: 07-November 15

Re: How do you link an Access database to Visual Basic?

Posted 02 December 2015 - 11:59 AM

[quote name='modi123_1' date='02 December 2015 - 11:57 AM' timestamp='1449082639' post='2208410']
There are quite a few database interaction tutorials (and snippets if you just want the base code). Have you looked through them?
[I have looked through them but I'm not really sure how to adapt them into my code because I'm quite new at it]
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 13493
  • View blog
  • Posts: 53,899
  • Joined: 12-June 08

Re: How do you link an Access database to Visual Basic?

Posted 02 December 2015 - 12:09 PM

I have two snippets in there that show the base level of code to use to use SQLcommand (for INSERT/UPDATE/DELETE), and sqladapters for SELECT statements.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 oliljoli  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 11
  • Joined: 07-November 15

Re: How do you link an Access database to Visual Basic?

Posted 02 December 2015 - 12:19 PM

View Postmodi123_1, on 02 December 2015 - 12:09 PM, said:

I have two snippets in there that show the base level of code to use to use SQLcommand (for INSERT/UPDATE/DELETE), and sqladapters for SELECT statements.

Thanks for helping but where can I find these 'snippets'??
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 13493
  • View blog
  • Posts: 53,899
  • Joined: 12-June 08

Re: How do you link an Access database to Visual Basic?

Posted 02 December 2015 - 12:22 PM

Top of the page -> snippets -> vb.net -> basic sql adapter & basic sql command.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1