the forums take upwards of 20s to load

  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

34 Replies - 3650 Views - Last Post: 13 April 2017 - 02:44 PM

#1 Lieoften  Icon User is offline

  • D.I.C Regular

Reputation: 21
  • View blog
  • Posts: 357
  • Joined: 06-January 10

the forums take upwards of 20s to load

Posted 21 August 2016 - 10:46 AM

I intitally thought this was just a connection issue on my end but i've now moved to three different locations and each time the forums take a long as time to load. I just popped open the network console on firefox and its takes upwards of 20 (close to 30 ) seconds to load at any give time.

It looks like it's queing up outside sources and just taking forever to load (Namely Facebook && Google it looks like) and possibly queing up the DB for an extra long time.
Here's a gif of the network console; I originally was going to do a gif of the loading time but it wouldn't process properly so here.

edit: Decided to check, it's apparently something with firefox. weird.

This post has been edited by Lieoften: 21 August 2016 - 10:55 AM


Is This A Good Question/Topic? 1
  • +

Replies To: the forums take upwards of 20s to load

#2 macosxnerd101  Icon User is offline

  • Games, Graphs, and Auctions
  • member icon




Reputation: 12134
  • View blog
  • Posts: 45,114
  • Joined: 27-December 08

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 21 August 2016 - 11:02 AM

I've made the webmaster aware a couple hours ago and he is working on resolving the issue. Thank you for letting us know about your difficulties!
Was This Post Helpful? 2
  • +
  • -

#3 IronRazer  Icon User is offline

  • Custom Control Freak
  • member icon

Reputation: 1430
  • View blog
  • Posts: 3,652
  • Joined: 01-February 13

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 21 August 2016 - 11:05 AM

I am having the same problem today too. It seems as though we seem to have issues with this once and a while. It usually is fixed within a day or so after it is brought to attention.
Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#4 no2pencil  Icon User is offline

  • Professor Snuggly Pants
  • member icon

Reputation: 6543
  • View blog
  • Posts: 30,647
  • Joined: 10-May 07

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 21 August 2016 - 04:03 PM

Same issue here. Thank you for opening this topic.
Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#5 Skydiver  Icon User is offline

  • Code herder
  • member icon

Reputation: 5824
  • View blog
  • Posts: 19,822
  • Joined: 05-May 12

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 21 August 2016 - 07:26 PM

Issue is still ongoing at 10PM for me.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 astonecipher  Icon User is offline

  • Too busy for this
  • member icon

Reputation: 2329
  • View blog
  • Posts: 9,356
  • Joined: 03-December 12

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 05:31 AM

I have been ripe with 522 errors this morning, for the last hour I have had issue connecting with mobile and from my work system, all on separate networks.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 Skydiver  Icon User is offline

  • Code herder
  • member icon

Reputation: 5824
  • View blog
  • Posts: 19,822
  • Joined: 05-May 12

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 06:43 AM

It's starting to look better now at around 9:45AM EDT.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 skyhawk133  Icon User is offline

  • Head DIC Head
  • member icon

Reputation: 1949
  • View blog
  • Posts: 20,376
  • Joined: 17-March 01

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 08:23 AM

This is being looked at still, may schedule a reboot of the server, been over a year since it was hard rebooted.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 skyhawk133  Icon User is offline

  • Head DIC Head
  • member icon

Reputation: 1949
  • View blog
  • Posts: 20,376
  • Joined: 17-March 01

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 11:06 AM

Quick update. Something/Someone is hammering on a URL in the VB.NET forum. We're working on a way to block it without effecting other areas of the site. Since we use CloudFlare, it's not obvious who/what is requesting it hundreds of times a minute.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#10 no2pencil  Icon User is offline

  • Professor Snuggly Pants
  • member icon

Reputation: 6543
  • View blog
  • Posts: 30,647
  • Joined: 10-May 07

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 11:41 AM

Couldn't you just flip on the "we're under attack" setting & force browser validation?
Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#11 skyhawk133  Icon User is offline

  • Head DIC Head
  • member icon

Reputation: 1949
  • View blog
  • Posts: 20,376
  • Joined: 17-March 01

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 07:11 PM

View Postno2pencil, on 22 August 2016 - 11:41 AM, said:

Couldn't you just flip on the "we're under attack" setting & force browser validation?


Just did that. Looks to be helping, will leave it until CloudFlare can tell me WTF is going on with that one page.
Was This Post Helpful? 4
  • +
  • -

#12 Skydiver  Icon User is offline

  • Code herder
  • member icon

Reputation: 5824
  • View blog
  • Posts: 19,822
  • Joined: 05-May 12

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 07:15 PM

What a world of difference that makes with that change enabled!
Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#13 astonecipher  Icon User is offline

  • Too busy for this
  • member icon

Reputation: 2329
  • View blog
  • Posts: 9,356
  • Joined: 03-December 12

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 07:23 PM

And it appeared like cloudfare authenticated me when I just went to the page.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#14 modi123_1  Icon User is offline

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 13389
  • View blog
  • Posts: 53,429
  • Joined: 12-June 08

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 22 August 2016 - 07:33 PM

I wouldn't mind knowing which page.. maybe drop it in the RGB group.
Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#15 astonecipher  Icon User is offline

  • Too busy for this
  • member icon

Reputation: 2329
  • View blog
  • Posts: 9,356
  • Joined: 03-December 12

Re: the forums take upwards of 20s to load

Posted 23 August 2016 - 04:11 AM

Lost some of the style sheets loading on mobile after the cloudfare incident.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3