2 Replies - 400 Views - Last Post: 21 June 2017 - 09:10 PM

#1 Albusx  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 1
  • Joined: 19-June 17

How to add subdomain without cPanel

Posted 19 June 2017 - 12:14 PM

Hello, I am trying to understand how to create a subdomain without having a cPanel at all. The website is hosted in a personal server which is not using cPanel. Can anyone advise me how can I make them as I've never encountered such a task. I have 2 landing pages for which I have to create 2 subdomains. Thank you.
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: How to add subdomain without cPanel

#2 ArtificialSoldier  Icon User is offline

  • D.I.C Lover
  • member icon

Reputation: 1769
  • View blog
  • Posts: 5,645
  • Joined: 15-January 14

Re: How to add subdomain without cPanel

Posted 19 June 2017 - 01:41 PM

The process differs based on which web server you're using. If you do a search for the web server name along with "create subdomain" or something similar, you should find some documentation.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 no2pencil  Icon User is offline

  • Professor Snuggly Pants
  • member icon

Reputation: 6540
  • View blog
  • Posts: 30,613
  • Joined: 10-May 07

Re: How to add subdomain without cPanel

Posted 21 June 2017 - 09:10 PM

it's relatively easy, until you get into the details:

1.) setup dns, point your subdomain at an ip address
2.) configure your webserver to answer for requests to this subdomain
3.) write code for loading content for the subdomain
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1