3 Replies - 354 Views - Last Post: 28 September 2017 - 07:29 AM

#1 dgupta111  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 5
  • Joined: 28-August 17

DNS

Posted 28 September 2017 - 06:12 AM

How to change fqdn to short form?For eg-When I type codeforces.sgu.ru,it redirects me to codeforces.com and doing the same for codeforces.com.
Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: DNS

#2 no2pencil  Icon User is online

  • Professor Snuggly Pants
  • member icon

Reputation: 6544
  • View blog
  • Posts: 30,651
  • Joined: 10-May 07

Re: DNS

Posted 28 September 2017 - 06:51 AM

Are you asking how to use, or how to setup a URL shortener?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 dgupta111  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 5
  • Joined: 28-August 17

Re: DNS

Posted 28 September 2017 - 07:21 AM

When I trace the route of codeforces.com ,I get codeforces.sgu.ru.I am asking how to configure DNS such that the domain is accessible using .com but when I nslookup codeforces.com and then again nslookup the ip .I get fqdn(fully qualified domain name)
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 no2pencil  Icon User is online

  • Professor Snuggly Pants
  • member icon

Reputation: 6544
  • View blog
  • Posts: 30,651
  • Joined: 10-May 07

Re: DNS

Posted 28 September 2017 - 07:29 AM

When I lookup the A record for codeforces.com I get 212.193.33.27 :

Quote

$ dig @8.8.8.8 +short a codeforces.com
212.193.33.27


This can be validated with mxtoolbox.

I don't see the situation you are describing.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1