10 Replies - 294 Views - Last Post: 28 February 2018 - 11:14 AM Rate Topic: -----

#1 [email protected]  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 51
  • Joined: 16-May 17

Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 02:57 AM

Crystal Report Do not work in Visual Basic 2010 ultimate Please help me...

when i click on CR views or right click for set-up page size unfortunately visual Basic close please help me .....

I Used------------------
vb.net-2010 Ultimate
sql server 2008 r2
crystal report 13
OS windows 8.1

What I have tried:

I Used------------------
vb.net-2010 Ultimate
sql server 2008 r2
crystal report 13
OS windows 8.1

I do not try anything because Crystal Report Do not work in Visual Basic 2010 ultimate unfortunately visual Basic close
crystal report use is possible in OS windows 8.1 ????
please help me

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

#2 maceysoftware  Icon User is offline

  • Foo
  • member icon

Reputation: 353
  • View blog
  • Posts: 1,530
  • Joined: 07-September 13

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 03:26 AM

Did it close with an error? If so whats the error message?

Have you checked the event log?

What framework is your application targetting?

You can check out here what is supported:
https://www.sap.com/...a71af511fa.html

I know for a fact that Visual Studio 2010 and crystal Reports 2008R2 2010 SP13 works, as until about 8 months ago that is the exact setup I was using.

Edit: Corrected Version number

This post has been edited by maceysoftware: 28 February 2018 - 03:50 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 [email protected]  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 51
  • Joined: 16-May 17

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 04:22 AM

When Visual Basic Close :
https://ibb.co/iBfiaG

event log :
https://ibb.co/mY7eXw

framework is :
.net framework4

This post has been edited by andrewsw: 28 February 2018 - 04:29 AM
Reason for edit:: removed previous quote, just use the Reply button

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 maceysoftware  Icon User is offline

  • Foo
  • member icon

Reputation: 353
  • View blog
  • Posts: 1,530
  • Joined: 07-September 13

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 04:30 AM

Seems to be a dodgy install, have you tried doing a repair or a uninstall and reinstall of Crystal Reports?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 andrewsw  Icon User is offline

  • blow up my boots
  • member icon

Reputation: 6541
  • View blog
  • Posts: 26,480
  • Joined: 12-December 12

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 04:30 AM

The event log suggests something is not installed or corrupted. Have you tried re-installing or repairing the Crystal Reports software?

The inner detail also hints at an issue with licensing?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 [email protected]  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 51
  • Joined: 16-May 17

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 04:45 AM

View Postmaceysoftware, on 28 February 2018 - 05:00 PM, said:

Seems to be a dodgy install, have you tried doing a repair or a uninstall and reinstall of Crystal Reports?

number of time i uninstall and re install the CR and try many type of version please if possible then share me the download link of CR for visual basic 2010 Ultimate version
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#7 maceysoftware  Icon User is offline

  • Foo
  • member icon

Reputation: 353
  • View blog
  • Posts: 1,530
  • Joined: 07-September 13

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 05:02 AM

First off:
SAP Wiki

This takes you to the location where you can download the latest version of Crystal Reports, Which produces a link for 13 SP22, if you want SP13 then you just need to change the link so the version points at 13 instead of 22.

http://downloads.bus...3536.1519813260

So for example:

http://downloads.bus...3536.1519813260

Where did you download SAP from, are you using the base version of 13? as this looks like an issue which was fixed 8 years ago.

It may even be worthwhile grabbing the latest version and trying the installation on the latest version.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#8 [email protected]  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 51
  • Joined: 16-May 17

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 05:10 AM

View Postandrewsw, on 28 February 2018 - 05:00 PM, said:

The event log suggests something is not installed or corrupted. Have you tried re-installing or repairing the Crystal Reports software?

The inner detail also hints at an issue with licensing?


number of time i uninstall and re install the CR and try many type of version please if possible then share me the download link of CR for visual basic 2010 Ultimate version

Sir forgive me i don't understand "The inner detail also hints at an issue with licensing?"
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#9 [email protected]  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 51
  • Joined: 16-May 17

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 05:27 AM

View Postmaceysoftware, on 28 February 2018 - 05:32 PM, said:

First off:
SAP Wiki

This takes you to the location where you can download the latest version of Crystal Reports, Which produces a link for 13 SP22, if you want SP13 then you just need to change the link so the version points at 13 instead of 22.

http://downloads.bus...3536.1519813260

So for example:

http://downloads.bus...3536.1519813260

Where did you download SAP from, are you using the base version of 13? as this looks like an issue which was fixed 8 years ago.

It may even be worthwhile grabbing the latest version and trying the installation on the latest version.


Thanks Sir
Please don't mind someone tell me CR release a separate version for Visual Basic 2010 Ultimate other version do not work it is true
i try same setup in windows 7 OS it is work but in windows 8.1 do not work
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#10 maceysoftware  Icon User is offline

  • Foo
  • member icon

Reputation: 353
  • View blog
  • Posts: 1,530
  • Joined: 07-September 13

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 06:03 AM

They do not do a separate version for Ultimate.

Supported platforms for the link i sent:

Supported Visual Studio Versions
•Microsoft Visual Studio 2010 (Professional, Premium, and Ultimate)
•Microsoft Visual Studio 2012(Professional, Premium, and Ultimate)
•Microsoft Visual Studio 2013(Community, Professional, Premium, and Ultimate)
•Microsoft Visual Studio 2015(Community, Professional, Enterprise)
•Microsoft Visual Studio 2017(Community, Professional, Enterprise)

This information was in the first link I sent.


seems like a stupid question, however, do you have framework 3.5 installed?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#11 [email protected]  Icon User is offline

  • D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 51
  • Joined: 16-May 17

Re: Crystal report do not work in visual basic 2010 ultimate please help..

Posted 28 February 2018 - 11:14 AM

View Postmaceysoftware, on 28 February 2018 - 06:33 PM, said:

They do not do a separate version for Ultimate.

Supported platforms for the link i sent:

Supported Visual Studio Versions
•Microsoft Visual Studio 2010 (Professional, Premium, and Ultimate)
•Microsoft Visual Studio 2012(Professional, Premium, and Ultimate)
•Microsoft Visual Studio 2013(Community, Professional, Premium, and Ultimate)
•Microsoft Visual Studio 2015(Community, Professional, Enterprise)
•Microsoft Visual Studio 2017(Community, Professional, Enterprise)

This information was in the first link I sent.


seems like a stupid question, however, do you have framework 3.5 installed?


Yes, framework 3.5 is install
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1