3 Replies - 3515 Views - Last Post: 02 April 2008 - 07:50 AM Rate Topic: -----

#1 muddasir  Icon User is offline

  • D.I.C Head
  • member icon

Reputation: 8
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 14-January 07

combo box

Posted 30 March 2008 - 04:43 AM

i am using vb6

what i want is i place a combo box on my form add some name to

it

now when we click on combo box on most right (down arrow) a drop

down list apperat showning all the names



can we call this drop down list on any other event like i want when

the user type someting on a combobox the list appears with out clicking it

with mouse.



hope you understand what i mean

thanks

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: combo box

#2 Martyr2  Icon User is offline

  • Programming Theoretician
  • member icon

Reputation: 4358
  • View blog
  • Posts: 12,175
  • Joined: 18-April 07

Re: combo box

Posted 30 March 2008 - 11:28 AM

Not that I know of without creating your own user control and building in that functionality. You can force it to change values though and select items of the list using the ListIndex property...

Private Sub Text1_Change()
    Combo1.ListIndex = 2
End Sub



When the user writes something into our textbox it will change the combo to select the 3rd item in the combo and make it the one that is displayed in the top of the combo drop down.

This doesn't reveal the entire list, but this is probably one of the closest ways you are going to get that functionality without creating your own custom control based off of a combobox.

Hopefully that can do something similar to what you are asking about. :)
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 muddasir  Icon User is offline

  • D.I.C Head
  • member icon

Reputation: 8
  • View blog
  • Posts: 114
  • Joined: 14-January 07

Re: combo box

Posted 31 March 2008 - 02:42 AM

I think this will clear you my question more
see this combobox pictures

Attached Image

Here in combox at most right of the combox there is
a down arrow (i made a blue box at this)
when we click this with our mouse a list appear
just below (i make red box there).

now i simpley want that this list will appear just
as combox get focus with out clicking it with mouse

hope this clear you more
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 mafaisal  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 7
  • Joined: 02-March 08

Re: combo box

Posted 02 April 2008 - 07:50 AM

Hello Mudassir

Use this code
Private sub Combox1_Gotfocus
 sendkeys "{F4}"   
End sub



Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1