5 Replies - 3841 Views - Last Post: 01 April 2009 - 12:03 AM

#1 moni123  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 3
  • Joined: 27-March 09

Barcode Scanning issue

Posted 27 March 2009 - 06:22 AM

Hi friends,

I am using EMDK V2.1 for symbol devices for developing an
application in MC70 device in CF 3.5 C#
I want to append Enter keystroke after each barcode scan programatically. I searched a lot regarding this issue.Can anyone
give me some suggestion. Symbol.dll and Symbol.barcode.dll
I am using in my code. But I have not found any method or property to
append Enter keystroke after the barcode scan.

Thanks in advance for any help..

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Barcode Scanning issue

#2 maj3091  Icon User is offline

  • D.I.C Lover
  • member icon

Reputation: 299
  • View blog
  • Posts: 1,768
  • Joined: 26-March 09

Re: Barcode Scanning issue

Posted 27 March 2009 - 08:05 AM

Hi,

Is it something you need to programmatically?

Normally you would append the carriage return in the scanner settings in the device (Scan suffix).

If it is programmatically, then could you not just append the carriage return to the text returned from the scanner in the ReadNotify event?

If you are already using the Symbol DLL's then you must be implementing something to get the text stream from the scanner.

Mark

This post has been edited by maj3091: 27 March 2009 - 08:21 AM

Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 moni123  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 3
  • Joined: 27-March 09

Re: Barcode Scanning issue

Posted 28 March 2009 - 12:59 AM

View Postmaj3091, on 27 Mar, 2009 - 07:05 AM, said:

Hi,

Is it something you need to programmatically?

Normally you would append the carriage return in the scanner settings in the device (Scan suffix).

If it is programmatically, then could you not just append the carriage return to the text returned from the scanner in the ReadNotify event?

If you are already using the Symbol DLL's then you must be implementing something to get the text stream from the scanner.

Mark


Hi maj3091,

Thanks for your reply.Using the Symbol DLLs I am not getting where exactly to specify the Scan Suffix.
If you have some idea please suggest me.
In the ReadNotify event I am getting the scanned data but if I append carriage return to this data and assign it in
a TextBox some symbol(a square) appears in that TextBox(that is for carriage return \r ) . If I am wrong pls correct me.I need to fire Enter Keystroke after
the scan since I want to call some function on that event.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 maj3091  Icon User is offline

  • D.I.C Lover
  • member icon

Reputation: 299
  • View blog
  • Posts: 1,768
  • Joined: 26-March 09

Re: Barcode Scanning issue

Posted 30 March 2009 - 12:57 AM

Hi,

As I said in my previous post, the easiest place to add it would be on the scanner itself.

In the scanner options on the device, you will be able to specify a suffix to be appended, which is the way I've normally done it in the past with other devices (Intermec, Psion and Symbol).

Do you need to do it using the DLL's or is the scanner method above suitable for you???

If you need to do it programatically, then you would probably need to capture the textbox keypress event and look for the carriage return character to action the function you want to.

Hope that helps.

Mark
Was This Post Helpful? 1
  • +
  • -

#5 moni123  Icon User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 3
  • Joined: 27-March 09

Re: Barcode Scanning issue

Posted 31 March 2009 - 08:45 AM

Thanks for your help and valuable suggestion.
I also feel it should be done in the scanner lavel.
how ever as per the company requirement i managed to
call the keydown event of the form by passing key.Enter
as KeyEventArgs just after assigning the scanned data to the textbox.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 maj3091  Icon User is offline

  • D.I.C Lover
  • member icon

Reputation: 299
  • View blog
  • Posts: 1,768
  • Joined: 26-March 09

Re: Barcode Scanning issue

Posted 01 April 2009 - 12:03 AM

View Postmoni123, on 31 Mar, 2009 - 07:45 AM, said:

Thanks for your help and valuable suggestion.
I also feel it should be done in the scanner lavel.
how ever as per the company requirement i managed to
call the keydown event of the form by passing key.Enter
as KeyEventArgs just after assigning the scanned data to the textbox.


No problem, as developers we often have to work to other peoples requirements, no matter how obscure they are ! :)

I'm glad you solved your problem.

Mark
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1