5 Replies - 1900 Views - Last Post: 27 June 2009 - 01:23 AM

#1 erik31   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 2
  • Joined: 11-June 09

Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

Posted 11 June 2009 - 08:18 AM

I've been having some problems with my header and footer on a few pages in internet explorer. Everything formats perfectly in Firefox, Safari, and Opera, but I can't seem to get it to work in Internet Explorer. Here are the pages I'm talking about:

http://www.anyhumanh....com/wordpress/

http://anyhumanheart.../erik_reel.html

I'm testing on a mac using the software alkaline, which takes a screen grab of the page running on internet explorer. Don't have much web design experience, more of a film/video guy, but really trying to get this website up as soon as possible. Any help/ideas would be greatly appreciated. Thanks!

-Erik

erik_reel.html
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Post Millennium</title>
</head>
<style type="text/css">
body {
	background: #000000;
	height:100%;
 	overflow: hidden;
 	margin: 0;
 	padding: 0;
}	
html {
 height:100%;
 overflow: hidden;
 margin: 0;
 padding: 0;
}
	#inneriframe
{
	background-color: #000000; 
	width:100%;
	height:102%;
	margin-bottom: -190px;
 	padding: 0;
}
	#footer {
	position: absolute;
	bottom: 0;
	width: 100%;
	color: #626262;
	height: 50px;
}
	
</style>
</style><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="100%" height="50">
  <param name="movie" value="http://localhost/postmillennium/reeltop.swf" />
  <param name="quality" value="high" />
  <embed src="/eriktop.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="50"></embed>
</object>
  </div>
</div>
</div>
<body>
<iframe src="erikmiddle.html" id='inneriframe' height="100%" width="100%" scrolling="no" frameborder="0" ></iframe>
</body>
</html>
<div id="footer">
  <div align="right">
	<p></style><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="100%" height="25">
  <param name="movie" value="http://localhost/postmillennium/reelbottom.swf" />
  <param name="quality" value="high" /> <param name="wmode" value="transparent" />
  <embed src="/reelbottom.swf" quality="high" wmode="transparent" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="25"></embed>
</object>
  </div>
</div>
</div>


wordpressstyle.css (just the structure section)

/* Begin Structure */

body {
	margin: 0;
	padding: 0 0 20px 0;
	overflow:hidden;
	 
	}

#page {
	margin: 0px auto;
	padding: 0;
	width: 90%;

	}
	
#header {
	margin: 0 auto;
	height: 200px;
	width: 50%;
	}

.narrowcolumn {
	float: left;
	
	padding:;
	margin: 0px 0 0;
	width: 450px;
	}

.widecolumn {
	margin: 5px 0 0 150px;
	width: 450px;
	}

.pagepost {
	margin:10px;
	border-top: 1px solid #111;
	}
	
.post {

	text-align: left;
	border-top: 1px solid #111;
	}

.widecolumn .post {
	margin: 0;
	}

.narrowcolumn .postmetadata {
	padding-top: 10px;
	}

.widecolumn .postmetadata {
	margin: 0px 0;
	}
	
#footer {
position: absolute;
bottom: 0;
width: 95%;
color: #626262;
height: 50px;
#footer p {
padding: 0;
}

/* End Structure */


Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

#2 crazyjugglerdrummer   User is offline

  • GAME OVER. NERD WINS.
  • member icon

Reputation: 124
  • View blog
  • Posts: 690
  • Joined: 07-January 09

Re: Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

Posted 11 June 2009 - 10:45 AM

What exactly is the problem you're having? What does it look like, and what should it look like? Also, I may be missing something, but what the heck are all those extra body tags? You're not using frames, wrong DTD (thing in html element). You're actual webpage has iframes nested within each other and tons of body tags, I think you're wysiwyg editor is being mean to you. :D
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 BetaWar   User is offline

  • #include "soul.h"
  • member icon

Reputation: 1534
  • View blog
  • Posts: 8,329
  • Joined: 07-September 06

Re: Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

Posted 11 June 2009 - 10:52 AM

Hm, not sure what the problem is. In IE 7 it looks fine (I think). Here is a screenshot:

Attached Image
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 hadi_php   User is offline

  • D.I.C Regular
  • member icon

Reputation: 10
  • View blog
  • Posts: 382
  • Joined: 23-August 08

Re: Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

Posted 12 June 2009 - 01:41 AM

i have seen your screen shot ...... whatz the prob....?

whtever in your code

<p></style><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="100%" height="25">


please end <p> tag
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 erik31   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 2
  • Joined: 11-June 09

Re: Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

Posted 16 June 2009 - 01:59 PM

View Posthadi_php, on 12 Jun, 2009 - 12:41 AM, said:

i have seen your screen shot ...... whatz the prob....?

whtever in your code

<p></style><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="100%" height="25">


please end <p> tag


here is a screen video capture of how the pages look when it behaving properly.
http://anyhumanheart.com/reference.mov

this is what the wordpress section looks like in firefox/safari/opera, which is correct:

Posted Image

here's what it looks like in internet explorer
Posted Image

having similar problems with the "reel" pages as well. know it has something to do with the CSS, but cant figure out how to fix it. any ideas?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 ultimateweb   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 2
  • View blog
  • Posts: 37
  • Joined: 24-May 09

Re: Header/Footer/CSS Problems in Internet Exploreer

Posted 27 June 2009 - 01:23 AM

Upgrade your browser to IE 8 .They support higher CSS standards
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1