1 Replies - 3434 Views - Last Post: 12 July 2011 - 02:05 PM Rate Topic: -----

#1 james.canlas08   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 1
  • Joined: 09-July 11

How to stop the newline using DISPLAY w/o the use of WITH NO ADVANCING

Posted 09 July 2011 - 04:17 AM

Hi everyone! I want to share my working station before i proceed with my problem.

Compiler Used: Microsoft COBOL Compiler Version 2.20
Language : COBOL
Topic : Display / Sequential
Problem :

My problem was I do not know how to stop the newline in DISPLAY. Although I was able to work with "WITH NO ADVANCING" code with Microfocus Personal, in Microsoft Cobol Compiler do not work. Well, my professor wants us to use the microsoft cobol compiler and nothing else and I cannot figured it out why "WITH NO ADVANCING" do not work. My objective in knowing the WITH NO ADVANCING is for the problem asterisks where you will print certain form of triangles. Without the "WITH NO ADVANCING", I guess I cannot solve it and i cannot see other way around.

Is there any substitute or other way I can do without the use of "WITH NO ADVANCING"?

Here are the errors after I compiled it:

0030: Statement deleted due to erroneous syntax. WITH
30 DISPLAY "YEAH" WITH NO ADVANCING.
0030: Unrecognizable element is ignored. NO
30 DISPLAY "YEAH" WITH NO ADVANCING.
0030: Unrecognizable element is ignored. ADVANCING
31 STOP RUN.

Here is my code:

       IDENTIFICATION DIVISION.
       PROGRAM-ID. ASTER.
       ENVIRONMENT DIVISION.
       CONFIGURATION SECTION.
       SOURCE-COMPUTER. PC.
       OBJECT-COMPUTER. PC.
       DATA DIVISION.
       WORKING-STORAGE SECTION.
       PROCEDURE DIVISION.

       MAIN.

           DISPLAY "YEAH" WITH NO ADVANCING.
                STOP RUN.
           



Does anybody know how I can fix it? Good day and god bless!

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: How to stop the newline using DISPLAY w/o the use of WITH NO ADVANCING

#2 calvinthedestroyer   User is offline

  • D.I.C Lover

Reputation: 172
  • View blog
  • Posts: 1,933
  • Joined: 13-October 07

Re: How to stop the newline using DISPLAY w/o the use of WITH NO ADVANCING

Posted 12 July 2011 - 02:05 PM

It looks like you didn't even try?

Where is the rest of your code?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1