5 Replies - 370 Views - Last Post: 04 March 2019 - 09:59 AM

#1 TheStudent555   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 15
  • Joined: 06-February 19

Entry point error with EasyPHP Dev 17

Posted 01 March 2019 - 12:02 PM

Currently have EasyPHP DevServer 17. Every time I start the web server and database, a dialog box with the following message occurs. The dashboard, however, signals the web server and database are still running.

eds-hpptserver.exe - Entry Point Not Found:
The procedure entry point xmlBufContent could not be located in the dynamic link library C:\Program Files (x86)\EasyPHP-Devserver-17\eds-binaries\php\php5630vc11x86x190301133642\ext\php_xsl.dll



On top of this phpmyAdmin 4.7.0 does not seem to load. After I click open, in the EasyPHP dashboard, I am directed to a blank white page. The command line of mysql seems to be working fine.

I am on Windows.

Is This A Good Question/Topic? 0
  • +

Replies To: Entry point error with EasyPHP Dev 17

#2 modi123_1   User is online

  • Suitor #2
  • member icon



Reputation: 15160
  • View blog
  • Posts: 60,694
  • Joined: 12-June 08

Re: Entry point error with EasyPHP Dev 17

Posted 01 March 2019 - 12:18 PM

Did you turn on any required web server? disabled IIS if that is running?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#3 TheStudent555   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 15
  • Joined: 06-February 19

Re: Entry point error with EasyPHP Dev 17

Posted 01 March 2019 - 12:30 PM

The only web server that is currently running is HTTP server (Apache 2.4.25)and database server (MySQL 5.7.17). I am unfamiliar with IIS. Quick search tells me its a Microsoft web server. I don't think I have this on my system.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#4 no2pencil   User is online

  • Professor Snuggly Pants
  • member icon

Reputation: 6800
  • View blog
  • Posts: 31,387
  • Joined: 10-May 07

Re: Entry point error with EasyPHP Dev 17

Posted 01 March 2019 - 12:41 PM

Do you have Skype running? I recall Skype creating issues with ports 80/443. If you do have Skype, just shut it down & restart your httpd service.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#5 TheStudent555   User is offline

  • New D.I.C Head

Reputation: 0
  • View blog
  • Posts: 15
  • Joined: 06-February 19

Re: Entry point error with EasyPHP Dev 17

Posted 01 March 2019 - 12:47 PM

No I currently do not have Skype running.
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

#6 astonecipher   User is offline

  • Senior Systems Engineer
  • member icon

Reputation: 2906
  • View blog
  • Posts: 11,325
  • Joined: 03-December 12

Re: Entry point error with EasyPHP Dev 17

Posted 04 March 2019 - 09:59 AM

What is the port that you web server is binding to?

Is your application in the correct directory?
Was This Post Helpful? 0
  • +
  • -

Page 1 of 1